Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Yoga

Ashtanga Vinyasa-yoga

En traditionell yogaform som kommer från Mysore en liten stad i Indien. Passar dig som vill bli starkare både fysiskt och psykiskt. Du bör gå en nybörjarkurs om du ej har utövat Ashtanga Yoga tidigare.


Ashtanga Vinyasa-yoga med fortsättning mot Mysore

Kursen passar dig som gått nybörjare 1 och 2 samt ledda klasser några terminer och vill gå vidare och lära dig serien själv. Du får lära dig alla stående och flera sittande positioner samt alla avslutningspositioner. Kursen innehåller ledda klasser, delvis ledda klasser och Mysore då du yogar i egen takt. Vi går igenom teknikerna för alla postioner samt andning och filosofi. Vid varje tillfälle ges möjlighet till frågor och funderingar.

 

Ashtanga - Mysore

Alla jobbar i sin egen takt så långt de hunnit i Ashtanga Yoga serien. Läraren går runt och assisterar varje elev individuellt. Både nybörjare och avancerade går på samma klass. Du kan börja gå på mysore efter att ha gått en nybörjare 1 kurs och kan solhälsning A och B samt några stående och sittande positioner.

 

Barnyoga

En barnyogaklass skiljer sig från en vuxenyogaklass. Glädjen och leken är viktiga och visar barnen att yoga kan vara både skönt och lustfyllt samtidigt som det får dem att må bra.


Vad gör vi?

  • rörelser - som ger styrka, smidighet och bra koordination
  • andningen - som både lugnar och ger energi
  • avslappning - som laddar kroppen med energi
  • massage, parmassage och massagetåg
  • meditation - som duschar och tränan hjärnan och ökar konsentrationen


Med lekfulla yogarörelser, enkla andningsövninga och avslappning introduceras barnen till yogans magiska värld. Vi dansar och ger oss ut på yogaäventyr.


Poweryoga

Poweryoga är en dynamisk form av Hatayoga och innehåller ett flöde av styrka, balans, rörlighet och smidighet med fokus på andningen som en röd tråd genom hela passet. Vi kombinerar lugn med koncentration och fysisk träning.


Yinyoga

En mjukare yogaform som passar alla. Ingen förkunskap krävs. Yinyoga är en blandning av kinesisk medicin, mindfulness och yoga. Passar dig som vill bli smidigare, känner dig stressad, har huvudvärk m.m.


Övrig träning

Afropowerdance

Ett pass inspirerat av afrikansk dans och musik som passar dig som tycker det är roligt att röra dig till musik och samtidigt träna konditionen. Du får en känsla av kraftfullhet, du släpper loss, svettas och väcker ursprungliga dansrytmer i dig. Vi är barfota och använder oss av kraftfulla stora rörelser, mycket rumpa och bröstöppningar. Organiska jordnära rörelser till trumrytmer.


Funktionell träning

Funktionell träning är en form av styrketräning. Det handlar dels om att träna styrka i rörelser än i specifika muskler och dels om att genom en och samma övning träna styrka, rörlighet, balans och koordination för att klara av belastningar inom vardagen och idrotten.


Nia

En mind/bodyträning från Portland i USA. Barfota tar vi det bästa från Taichi, Yoga, Kampsport och Fridans.