Massage

" Take care of your body. It´s the only place you have to live in! "


Unna kropp och själ en stunds massage!


Välkommen till Victoria Sandberg utbildad Dipl. cert. Massör, Dipl. Shiatsuterapeut samt Dipl. Asiatisk Yogamassör. Patient- och ansvarsförsäkrad i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Välj mellan Klassisk massage, Shiatsu, Asiatisk Yogamassage samt Reiki.


För att boka tid ring 070-321 63 55 eller skicka ett mejl till info@ashtangayogagavle.se


Priser massagebehandlingar:

30 minuter 450 kr

45 minuter 700 kr

60 minuter 950 krTibetansk facelift-massage

Pris 950 kr. 90 minuter.


Klassisk massage

Massör/Massageterapeut arbetar med kroppens mjukdelsvävnader (hud, bindväv och muskler). Inom detta yrkesområde krävs fördjupade kunskaper, färdigheter och kompetenser bland annat i massage och muskeltöjningar. En massör arbetar både i friskvårdande och förebyggande syfte med att förebygga muskelspänningar som skulle kunna förorsaka skador och problem vid senare tillfälle. En massageterapeut arbetar även med behandling av specifika skador och besvär i rörelseapparaten.


En massageterapeut har fördjupade kunskaper i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik och behärskar förutom massage och muskeltöjningar oftast ytterligare en eller flera massageterapeutiska metoder.


Shiatsu

Shiatsu både förebygger och läker. Shiatsu ökar kroppens självläkande förmåga och förebygger sjukdomar. Ökad kroppsmedvetenhet, större välbefinnande, självinsikt och mental stabilitet är också vanliga effekter.


Mjuk och dynamisk behandling. Behandlingen utförs traditionellt på en mjuk madrass på golvet men kan även utföras sittande eller på massagebänk. Patienten, som bör ha mjuk och ledig klädsel, kan ligga på rygg, sida eller mage. Med tryck, sträckningar och mjuka justeringar arbetar terapeuten i ett dynamiskt flöde. Genom denna mjuka beröring, värme och omsorg, får patienten en påminnelse om hur det är att kännas hel och att ”bara vara”. Effekten blir gradvis djupare vid regelbundna behandlingar.


Kroppens naturliga rytm. Enligt det österländska synsättet på hälsa mår vi bra om kroppens energier rör sig fritt i sin egen rytm. Under en shiatsubehandling stimuleras energierna på olika sätt, samtidigt som kroppen slappnar av. I detta tillstånd har vi möjlighet att hitta vår egen balans.


Användningsområden. Shiatsuterapeuter arbetar inom flera tillämpningsområden, såsom hälsofrämjande, wellness, friskvård, coaching, stresshantering och som kompletterande behandling.

Asiatisk Yogamassage

Asiatisk Yogamassage går ut på att öppna upp kroppens energiflöde samt uppnå balans genom att arbeta med kroppens energilinjer och stretcha ut muskler och leder.

 

Asiatisk YogaMassagege utförs utan olja och med kläder på. Med hjälp av fingrar, händer, fötter, knän och armbågar arbetar sig massören igenom muskler energilinjer och akupressurpunkter.

 

Yogamassage passar de flesta människor – från elitidrottare till äldre. Eftersom mottagaren så effektivt uppnår djup vila och avslappning, är den bra för alla som behöver varva ner, släppa fysiska spänningar och komma mer i kontakt med sig själva.

 

Effekterna av stretchrörelserna – där patienten har en passiv roll – liknar de som erhålls av yoga. Muskler och leder tänjs ut till dess normala vilolägeoch flexibiliteten ökar. Behandlingen fungerar lika bra i förebyggande syfte som för de som lider av ryggont, onda axlar eller känner sig stela i kroppen.


Utbildning hos: asiatiskyogamassage.se

Reiki

Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta och stress, ångest och fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle. Reiki i dess nuvarande form kommer från Japan, men har tusenåriga rötter i bland annat Tibet.